Een grand hotel met vele mogelijkheden voor zakelijk ontmoeten, vieren en recreëren. Voortbouwend op traditie, maar met oog voor vernieuwing. Dat konden de leden van Vrouw & Zaak Bollenstreek zelf zien en ervaren tijdens het bedrijfsbezoek van dinsdag 16 februari.

Binnengekomen via het eigen parkeerterrein, trapje op, door de stijlvolle draaideur wachtte er een hartelijk welkom in de Van Diepeningen Louge. Commercieel directeur Stephan Stokkermans vertelde kort over de geschiedenis van de familie Noorlander. Maar ook over de achtergrond van de pierrots, die op veel schilderijen in het hotel staan afgebeeld. “De pierrot past bij ons hotel,” lichtte Stokkermans toe. “Ook wij willen onze gasten entertainen en dat doen we met hart en ziel, ongeacht onze eigen stemming.”

Iedere ruimte in het hotel heeft zijn eigen verhaal, zo bleek tijdens de uitgebreide rondleiding die volgde. Gezien de grote opkomst werd de groep in tweeën gesplitst. MCWellness biedt gasten en klanten van buiten anti-aging behandelingen met de QMS medicosmetics. We bezochten de nachtclub, die geen sluitingstijd kent. We liepen door de catacomben, zoefden met de glazen lift (prachtig uitzicht!) naar de appartementen op de elfde etage. En stapten binnen in de luxe suite waar president Barack Obama verbleef. Daar vlakbij bevinden zich de penthouses van voetbaliconen Van Marwijk en Van Gaal. We zagen de salon en schitterende trap waar opnames voor de film Soldaat van Oranje plaatsvonden. We liepen door de keuken van sterrestaurant Latour, kweekvijver voor jong talent. De grootste congreszaal met kingsize lift om een auto in te vervoeren. De enorme zaal met adembenemend uitzicht op de zee, waar diverse gala’s plaatsvinden (18 maart het Boksgala). En onder het complex de gigantische eigen parkeergarage, die indien nodig gebruikt wordt als beursvloer of zelfs kartbaan! Tot slot mochten we (op verzoek) nog even een blik werpen in de eigen wijnkelder, waar alleen de wijnen, Champagnes en andere heerlijkheden voor Latour liggen opgeslagen. De grote aantallen andere wijnen worden regelmatig met palets aangevoerd.

Je begrijpt, er was genoeg stof om over na te praten tijdens de aansluitende netwerkborrel in de lounge.

 

Bekijk de foto's