Free Publicity: wat is het, welke plaats neemt het in binnen de communicatiemix, en hoe regel je die gratis redactionele aandacht? Deze bijeenkomst werd gehouden bij Brasserie BASSO aan de Haven 4 te Lisse, een nieuw en trendy horeca-etablissement.

Over free publicity valt veel te vertellen en PR-expert Trix Vertogen heeft daar in grote lijnen een aantal onderdelen van toegelicht. Zoals het sturen van persberichten naar de media, het organiseren van een bijzondere actie die de aandacht trekt of andere manieren om in het nieuws te komen. Wil je landelijke of juist regionale aandacht? Belangrijk om over na te denken! Regionale kranten kun je bijvoorbeeld benaderen door het sturen van een e-mail naar de redactie.

Landelijke websites waar je meer informatie over persberichten plaatsen kunt vinden zijn bijvoorbeeld: www.nieuwsbank.nl, www.nieuwsloket.nl of www.handboeknederlandsepers.nl. Let er wel op, dat een persbericht nieuwswaarde moet bezitten!

Wil je meer tips over het opstellen van een succesvol persbericht? Kijk dan op www.freepublicity.nu of www.persberichtplaatsen.nl

Na afloop van de presentatie was er natuurlijk gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met de collega-onderneemsters te netwerken. Waar na twee maanden zomervakantie duidelijk veel behoefte aan was! 

Bekijk de foto's