Op dinsdag 25 maart jl. gaf ons lid Gemma Oude Veldhuis een inspirerende presentatie over communicatiestijlen. Meer dan 40 leden en introducées waren hierbij aanwezig en na afloop werd er nog intensief, onder het genot van een borrel, nagepraat over de diverse stijlen.

Gemma opende haar presentatie met de mededeling dat ze het belangrijk vindt dat haar presentaties mensen inspireren om verder na te denken en je vooral te verdiepen in de persoon die tegenover je vindt. Op die manier kan je de beste resultaten behalen of zoals je wilt successen. Waarbij het natuurlijk altijd belangrijk blijft vanuit wel oogpunt het gesprek wordt gevoerd. Een businessgesprek, een gesprek van ouder tot kind, een eigen partner, etc.

Er was ook volop interactie tijdens de presentatie. Gemma legde e.e.a. uit over de 4 belangrijkste stijlen en kenmerken; de promotor, de motivator, de analist en de controller en gaf de hoeken in de zaal ook deze benamingen. Daarna vroeg zij de aanwezigen in de hoek te gaan staan, waarvan de leden dachten de communicatiestijl te vertegenwoordigen. Daarna werden er wat concrete doelgesprekken gevoerd, waardoor er toch wel van hoek gewisseld moest worden.

Een boeiende bijeenkomst die ons alleen weer nieuwe inzichten heeft gegeven en die wij in onze dagelijkse praktijk kunnen benutten.

Bekijk de foto's