Op dinsdag 25 september vond de workshop ‘Dromen of Doen!’ door Lous van Haarst, ism trainer Marjon Wijsman, plaats in het Congrescentrum Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.

Waar kiest u voor met uw bedrijf? Leven om te werken en geen tijd en energie meer over houden voor de fijne kanten van het leven? Of durven en doen en de dromen/doelen voor uw onderneming handen en voeten geven?

Het aantal aanmeldingen voor de workshop ‘Dromen of Doen!’, waarin de vrouwelijk ondernemers hiermee aan de slag gingen, vormden een probleem: V&Z Bollenstreek had meer aanmeldingen dan plaatsen! Door flexibiliteit van trainers Lous en Marjon, wisten we hier een mouw aan te passen en werd het aantal plaatsen uitgebreid. In deze workshop ging men er vanuit dat mensen onbewust heel goed weten wat ze willen: hun droom of onbewuste doel. Helaas denken we maar al te vaak dat dit doel niet haalbaar is en zetten daarom niet die stappen om één en ander te realiseren. Er werd in viertallen gewerkt om deze droom/doel bewust te maken. Nadat dit concreet was, werd er weer in viertallen, per persoon, een eerste stap gezet dit doel te realiseren. De twee anderen ondersteunden daarin door het stellen van open vragen.

Er kwam veel los tijdens deze twee sessies. Voor veel vrouwelijk ondernemers was het een eye-opener en zij gingen direct met de voor hen nieuwe informatie, de volgende dag aan de slag. Andere meningen waren: ‘ik heb iets dergelijks wel eerder gedaan, maar het is altijd heel leerzaam’,  ‘verrassend!’ of ‘leuk, maar ook wat zweverig’. Voor elk wat wils dus!

Bekijk de foto's