Maandag 14 september jl. vond in Floralis, het nieuwe cultuurhuis, in Lisse weer de eerste netwerkbijeenkomst plaats na de zomervakantie. Circa 40 leden en 8 introducees waren aanwezig.

Terugblik 2014

Voorzitter Danielle Elenga keek tijdens de korte ledenvergadering terug op het vorige seizoen. Toen vond een bijeenkomst plaats met thema en spreekster over ‘Personal Branding’, we gingen netwerken en dineren tijdens een boottocht naar Amsterdam. De Ledenvergadering in 2014 in Huys te Dever ging over het vergroten van je gunfactor. Landgoed restaurant De Zuilen vormde het sfeervolle decor van de goed bezochte nieuwjaarsborrel. Met een tiental leden bezochten we het bedrijf Jora Vision in Rijnsburg en er was een netwerkbijeekomst bij de Rabobank Bollenstreek met spreekster Geerteke van Lierop over ‘de eerste indruk’.

Plannen 2015

Het nieuwe werkjaar 2015 staat in het teken van de ‘hardere’ kant van het ondernemen, met bijvoorbeeld De Onderhandelcoach tijdens de Vrouwelijke Ondernemersdag van 26 november a.s. en in maart een bijeenkomst waar we aan de slag gaan met het opstellen van een concreet businessplan.

Omdat het animo voor workshops gering bleek, worden die in 2015 niet georganiseerd.

Nieuw vanaf januari 2016: een maandelijkse Nieuwsbrief met daarin onder meer ook nieuws voor en door de leden.

Cijfers 2014

Penningmeester Sabine van den Brom gaf een korte toelichting op de balans van 2014 en de begroting voor 2015. Het begrote tekort van 2.000 euro voor 2014 resulteerde in een werkelijk tekort van 319 euro. Het ledenbestand is opgeschoond vanwege een aantal wanbetalers. Het Eigen Vermogen bedraagt momenteel bijna 15.000 euro. De aanwezige leden verleenden het bestuur officieel decharge, met dank aan de kascommissie.

Sponsors

Danielle was blij te kunnen melden dat de Rabobank Bollenstreek het sponsorcontract heeft verlengd met 3 jaar. Dat is prettig, want dankzij de sponsors kan Vrouw&Zaak Bollenstreek voor de bijeenkomsten bijzondere sprekers blijven uitnodigen en kiezen voor aparte locaties. Sponsor worden kan al vanaf 250 euro per jaar. In ruil daarvoor ontvangt de sponsor naamsvermelding op onze website met een link naar de eigen website. Bovendien komt het logo van alle sponsors op een banner te staan, die bij iedere bijeenkomst goed zichtbaar is.

Vijf jaar lid

Vrouw&Zaak Bollenstreek is blij met haar trouwe leden. Als dank voor hun trouwe lidmaatschap en deelname in het netwerk, ontvingen maar liefst 8 leden die al 5 jaar of langer lid zijn, een attentie. Die bestond uit een mooie fles wijn en een bedankkaartje.

Wijnproeverij

Na het officiële gedeelte van deze avond nam Maureen Duin van Druivenstok.com het woord. Op haar eigen enthousiaste manier gaf Maureen kort uitleg over hoe wijn gemaakt wordt en over de 3 wijnen die we mochten proeven. Ook een paar heerlijke, bijpassende kazen lieten we ons heerlijk smaken. Tijdens en na de proeverij was er nog een uur tijd om naar hartenlust contacten aan te halen en nieuwe contacten op te doen.

Kortom, dit was weer een afwisselende en geslaagde netwerkavond op een bijzondere locatie.

 

 

Bekijk de foto's