Actief werk maken van uw business plan o.l.v. Leo Schoonebeek, management consultant bij LJS Management in Zandvoort.

Locatie: Rabobank Bollenstreek, Wilhelminalaan 3 in Hillegom

Werk maken van je businessplan 
De omgeving van een bedrijf verandert in een razend tempo. Dat stelt enorme eisen aan jou als ondernemer. Je moet nú beslissingen nemen over investeringen, marketing, personeel en financiering om uitdagingen in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. Een goed businessplan geeft richting aan het ondernemen en bijna iedere ondernemer heeft er een. Vaak zit dat plan in detail in je hoofd. Het gaat dan om de visie, missie, doelstellingen, strategieën en plannen voor je onderneming.

Daarom!
De meest belangrijke reden om een businessplan op te stellen, is om je gedachten helder te krijgen. Hoe groot je bedrijf is, maakt daarbij niet uit. Als je die gedachten eenmaal concreet formuleert, wordt het echt. Je gaat als het ware een contract aan met jezelf. En dat leidt vaak al tot actie en focus. De lengte van het plan doet er nauwelijks toe. Het gaat erom dat iedereen in de organisatie weet wat je doet en waarom. Een businessplan hebben, betekent dat je duidelijk bent waar je met jouw onderneming naar toe wilt. Anderen zullen je visie begrijpen en weten hoe je van plan bent daar te komen. Een bedrijf opzetten of leiden is een reis op zich; het One Page Business Plan is de kaart.

Spreker: Leo Schoonebeek 
Leo Schoonebeek is een ervaren businesscoach, interim-manager en ondernemer die met praktisch advies en hands-on ondersteuning ondernemers aan het denken zet en de juiste focus weet te creëren. Meer informatie vind je op www.ljsmanagement.nl

De bijeenkomst bestaat uit een combinatie van plenair uitleg met praktijkvoorbeelden, zelf doen en afsluitend weer plenair ervaringen delen.

TIP: Neem je businessplan mee om het te bespreken met de aanwezige accountmanagers van Rabobank Bollenstreek (als je wilt).

Programma:
19.30 – 20.00 uur: Ontvangst
20.00 – 20.15 uur: Welkom door vicevoorzitter Anja v.d. Berg /  elevator pitches
20.15 – 20.25 uur: Presentatie Rabobank
20.25 – 21.45 uur: Presentatie door Leo Schoonebeek
21.45 – 22.30 uur: Netwerkborrel
Aanmelden:
Je kan jezelf en je eventuele introducée aanmelden via info@vzbollenstreek.nl.
Kun je na aanmelding onverhoopt toch niet aanwezig zijn, laat het ons dan tijdig weten.

Ga je mee als introducee, dan verwachten wij dat je serieus geïnteresseerd bent om kennis te maken met Vrouw & Zaak Bollenstreek. Je mag eenmalig gratis een bijeenkomst bijwonen voordat je een besluit neemt over het lidmaatschap.

Adres en parkeren:
Rabobank Bollenstreek (ingang aan de achterzijde)
Wilhelminalaan 1
2182 CA Hillegom

Er is voldoende parkeergelegenheid bij Rabobank Bollenstreek.