Tussen Lisse en Sassenheim is een kleinschalig wooninitiatief met dagbesteding. Stichting SterkSaam heeft verschillende jongvolwassenen met een verstandelijke uitdaging en of psychiatrische achtergrond wonen op het oude erf van voorheen de Gebroeders Bergman. De specialisten in bloembollen voor de Paasmis in het Vaticaan.

Het bedrijfsbezoek van Vrouw & Zaak was om die reden eens anders van karakter. Wij werden verwelkomd met koffie en eigengemaakte appeltaart. De dames genoten duidelijk in het koudere weer.

De rondleiding bij Stichting SterkSaam begon met een film hoe deze stichting is begonnen met renovatiewerkzaamheden. De opbouw van het huis en de schuren. Daarna kregen wij een rondleiding hoe de jongeren in het huis wonen. Best bijzonder om vanuit een achterstand in deze prachtige locatie tussen de bloembollen en de velden te mogen wonen.

De dagbesteding is ook voor jongeren die nog thuis wonen, maar hier in deze omgeving worden gestimuleerd in creativiteit. De begeleiding zorgt dat iedereen goed verzorgd wordt en dat de jongeren een goede dagbesteding hebben.

Wanneer je niet meer thuis of zelfstandig kunt wonen als jongeren is deze plek wel heel bijzonder.

 

Bekijk de foto's