Dinsdag 3 maart waren we met 16 leden  te gast bij Jora Vision te Rijnsburg. Een bedrijf met activiteiten waar je hart harder van gaat kloppen. We werden ontvangen door Marieke Reuves, Marketing Communiatie Manager, die ons namens het bedrijf van harte welkom heette. Zij vertelde met veel passie over het ontstaan van het bedrijf. Allemaal begonnen met het leveren en plaatsen van kunststof planten en bloemen tot wat het nu is. Een wereldspeler met meer dan 85 medewerkers  als het gaat om het realiseren van spectaculaire projecten voor themaparken, dierentuinen en andere recreatiebedrijven.

Zo wordt er gewerkt aan de realisatie van het nieuwe Dierenpark Emmen, een Chinees pretpark, een Zweeds themapark ter verrijking van een bestaand dierenpark. En ook niet te vergeten, dichtbij de upgrade van Drievliet. Meedenken en creëren of elk afzonderlijk.

Na een uitgebreide powerpoint kregen we een rondleiding door het bedrijf. Meubelmakers waren druk bezig met het zagen en bewerken van kasten, deuren, klokken, etc. De heerlijke geur van vers gezaagd hout kwam je tegemoet. Daarna kregen we uitleg over het maken, bewerken van de props. Een piratenkop, rotsen, kikkers met bloemen op het hoofd, et cetera. Van de eerste vorm in fijn schuim wordt met passie gewerkt naar het uiteindelijke resultaat. Je handen jeuken om mee te helpen. Daarna de ronde door het kantoorpand waar allemaal jonge creatieve mensen per project samenwerken in een ruimte. Tekeningen aan de wand, IMacs die je bijna hoort zoomen.

We hebben een kijkje gekregen in een bijzonder bedrijf, dat eigenlijk dergelijke bezoeken wat afhoudt. Maar de eigenaar Jan Maarten, zelf Bollenstreker, vindt de betrokkenheid met de streek erg belangrijk. Daarom mochten wij genieten van dit mooie bedrijf.

Hartelijk dank Jora Vision en Marieke Reuvers.

Bekijk de foto's