Deze bijzondere dag begon in vaart met de hartelijke ontvangst van ruim vijftig dames van het netwerk Vrouw & Zaak Bollenstreek en hun introducées, in het Koetshuijs op het terrein van Kasteel Keukenhof. Na een, voor sommige dames, eerste kennismaking met het netwerk volgde een inspirerende lezing van twee trainers van het FranklinCovey instituut.

Overgeleverd als ze waren aan een zaal vol enthousiaste ondernemers, gaven ze en heldere uiteenzetting van de 7 Habits; de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Voor een aantal niet onbekende materie, dus het was erg interessant om dieper op de theorie in te kunnen gaan d.m.v. een interactieve sessie.

Na de pauze volgde een parallelsessie, de ene over Habit 3 „Belangrijke zaken eerst”, prioriteiten stellen dus. Voor veel vrouweijke ondernemers een eye-opener te analyseren waaraan je je tijd nu eigenlijk besteed op een dag, hoe combineer je je privéleven met je zaak en is jouw manier wel de meest effectieve methode voor jouw einddoel. De tweede sessie  ging over Habit 5 „Eerst begrijpen dan begrepen worden.” Als je je eerst verdiept in de ander, begrijpt de ander jou ook, begrijpt jouw motieven en waar je vandaan komt, een win-win situatie. In groepen hebben de deelnemers kunnen analyseren hoe effectief zij zelf nu eigenlijk te werk gaan. Erg leerzaam en met name ook leuk.

Na afloop van de vrolijke en zichtbaar effectieve sessies volgde een netwerkborrel, waarbij nog de laaste uitgaven van de boeken van het instituut werden verloot, dat levered drie gelukkigen op.

Aansluitend een heerlijk diner waarbij het geleerde nog eens dunnetjes over besproken en geanalyseerd kon worden. Er werd gebrainstormd door de deelnemers, ervaringen gedeeld en nieuwe initiatieven bedacht. Kortom, een effectieve dag waar we met plezier aan terug denken!

Bekijk de foto's