Op 20 april vierde Vrouw&Zaak Bollenstreek haar tweejarig bestaan met een bijzondere bijeenkomst in Kerk aan Zee te Noordwijk. Niemand minder dan Jort Kelder prikkelde de leden van het vrouwennetwerk in de, tot galerie omgebouwde kerk. Jort was goed op dreef en vele typische vrouwenvooroordelen passeerden de revue. Ook de uitspraken van het vierkoppige panel, dat na de pauze plaats nam op het podium, droegen bij aan deze inspirerende avond.

In Noordwijk sprak de voormalig hoofdredacteur van Quote meer dan 120 vrouwelijke ondernemers toe. In de laatste Quote stonden maar dertien vrouwen, volgens Kelder zegt dat al genoeg. “Vrouwen zijn vaak serieus en degelijk, maar durven geen risico te nemen”. De leden van Vrouw&Zaak zien dit anders: “Mannen denken aan geld, terwijl wij juist iets moois willen maken van ons product of onderneming”.

Na de pauze poneerde Jort pittige stellingen waarop het panel, bestaande uit Cees van der Zwet (Van der Zwet Registeraccountants), Andries de Boer (WaardeVastGoed Holland BV), Vreneli Stadelmaier (SheConsults) en Martine Engel (district directrice, Zaken Lisse NEW HBU II N.V.) haar – op ervaring gebaseerde – reactie gaf. Mede door de betrokkenheid van de deelnemers in de zaal leverde dit interessante discussies op over het verschil tussen mannelijk en vrouwelijk ondernemen.

Voorzitter Henriette Terleth kijkt met genoegen terug op de avond. De reacties van haar leden op de uitdagende uitspraken van Kelder doen haar goed. “Na twee jaar vonden we het tijd voor een prikkel. De vereniging is een succes, maar we moeten nog sterker benadrukken dat we een ondernemersvereniging zijn en dat het om business gaat. We zijn niet zómaar een gezellige vrouwenclub, onze vrouwelijke ondernemers netwerken actief in de hele regio. En dat levert business op. Met ons vrouwennetwerk stimuleren wij dit.”

Bekijk de foto's