Het bestuur van Vrouw&Zaak Bollenstreek organiseerde haar Algemene Ledenvergadering op dinsdag 11 oktober 2011 nu eens op een heel andere manier dan de leden van ons gewend zijn… En het nieuwe concept werkte uitstekend.

De ervaring leert dat de opkomst voor een ALV laag is, maar dit jaar meldden zich 19 leden aan. Tien andere leden gaven bovendien aan graag te willen komen, maar zij waren helaas verhinderd vanwege andere verplichtingen.

Nieuwe, frisse aanpak

Wat maakte deze ALV dan zo anders dan anders? Het bestuur had ditmaal gekozen voor een nieuwe, frisse aanpak: eerst een korte, compacte ALV en direct daarop aansluitend een inspirerende workshop ‘Luxe borrelhapjes maken’. De locatie (het Lisser Spijshuis in Lisse) leende zich daar uiteraard uitstekend voor. Kok Martin maakte met kleine groepjes in steeds wisselende samenstellingen gefrituurde scampi’s, wraps met gerookte zalm, sushi van tonijn met komkommer, kleine kiploempia’s en pangsit met shoarmagehakt. Wie niet wilde kokkerellen kon uiteraard wel mee smullen van de heerlijke appetizers.

Netwerken en 1-minuut-presentaties

Uiteraard werd er tijdens het koken en het culinair genieten ook geanimeerd genetwerkt. Verder blies het bestuur tijdens deze Algemene Ledenvergadering een oude traditie weer nieuw leven in: jezelf in één minuut tijd kort en krachtig presenteren aan de andere leden. Voor de één gesneden koek, voor de ander even wennen. Maar de respons van de leden op het opnieuw invoeren van deze 1-minuut-presentatie was positief, dus willen we er tijdens onze bijeenkomsten weer regelmatig tijd voor gaan inruimen.

Afscheid nemen en welkom heten
Helaas moest het bestuur tijdens deze ALV ook afscheid nemen van vijf gewaardeerde bestuursleden: Cock Lommerse (penningmeester), Inge Strijdonck (organisatie), Christine Kluft (ledenadministratie), Hilde Bruggeman (organisatie) en Jenny Westra (PR en communicatie). Maar gelukkig konden we er ook weer een viertal welkom heten: Sabine van den Brom (penningmeester), Anja Fathi-van den Berg (algemeen bestuurslid), Daniëlle Elenga (algemeen bestuurslid) en Monique Piet (algemeen bestuurslid). Voor de vervanging van Jenny Westra bestaat nog een vacature. Zij heeft zich daarom bereid verklaard nog even een paar maanden aan te blijven.

Deze bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door:

Vrouw & Zaak ondernemersverenigingVrouw & Zaak ondernemersverenigingVrouw & Zaak ondernemersvereniging

Bekijk de foto's